Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Українські вина експортуються до 49 країн

Неділя, 14.01.2024 19:27   Джерело: AgroPortal.

   Українське вино — найбільш нерозкритий продукт аграрного сектору з величезним потенціалом. Таку думку висловив засновник фестивалю Kyiv Food and Wine Festival і амбасадор українських вин Сергій Клімов у колонці Forbes. Згідно з даними Офісу з розвитку підприємництва та експорту, Україна відправила на зовнішні ринки у 2022 році вин та вермутів на суму $9,07 млн, а в 2023 році загальний експорт українських вин за девʼять місяців склав $8,12 млн.

   "Українські вина експортуються до 49 країн", — зазначив експерт. Серед топ-країн помітна суттєва зміна лідерів: найбільше українських вин придбала Румунія, вперше у списку десяти найбільших покупців — Японія та Швеція.

Українські вина експортуються до 49 країн

   Сергій Клімов зазначив, що наприкінці 2023 року на ринку країн Балтії представлено вже сім українських виноробень: це Beykush Winery, Stakhovsky Wines, Villa Tinta, Father’s Wine, Frumushika Nova і Chateau Chizay. Сім — у Японії: Stakhovsky Wines, Beykush Winery, Father’s Wine, Villa Tinta, My Wine, Chateau Chizay і 46 parallel. На ринку Швеції їх чотири: Shabo, Odesos, Koblevo, Oreanda. Укладені контракти з пʼятьма іншими, у процесі — домовленості із Beykush Winery.

   На ринку Великої Британії представлено Beykush Winery та Bolgrad, незабаром доєднаються ще 6. У США уже вийшли Artwinery та Chateau Chizay, і скоро зʼявляться Beykush Winery, Stakhovsky Wines та Villa Tinta. "У 2024 році кількість нових ринків буде збільшуватись", — впевнений фахівець.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Економіка" та "Made in Ukraine".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):