Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Зимове сонцестояння 2023 року

Четвер, 21.12.2023 19:27   Джерело: Наш Київ. Скорочено

   Зимове сонцестояння — астрономічне явище, яке відбувається взимку. Це найкоротший день і найдовша ніч у році. Розповідаємо, коли буде зимове сонцестояння у 2023 році та які прикмети діють в цей день. У 2023 році зимове сонцестояння відбудеться 22 грудня о 05:27 за київським часом. В день зимового сонцестояння тривалість світлового дня найкоротша протягом року і складає 8 годин.

Зимове сонцестояння 2023 року

   Під час максимального нахилу осі Землі щодо Сонця Північна півкуля досягає найнижчої точки на небі. Зазвичай це відбувається 21-22 грудня, в залежності від того, скільки днів у році — 365 чи 366. Наші пращури, стародавні слов'яни, вірили — в цей день світло починає перемагати темряву. Після зимового сонцестояння починається відлік днів до літа.

   Оскільки вважається, що день зимового сонцестояння має сильну енергетику, в цей день треба: загадувати бажання; ворожити; прибирати в хаті та надворі; позбутися негативних думок; відпустити все погане, що було у минулому - це можна зробити подумки або записати весь негатив на папері й спалити його.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):