Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

ЄС підтримав початок переговорів про членство України

П'ятниця, 15.12.2023 10:08   Джерело: BBC News Україна. Скорочено

   Європейська Рада вирішила почати переговори про вступ до ЄС для України, повідомив голова ради Шарль Мішель. Таке ж рішення лідери ЄС ухвалили і щодо Молдови. Переговори про майбутнє членство почнуться також щодо Боснії і Герцеговини, щойно будуть виконані передумови. До цього питання керівники ЄС планують повернутися у березні наступного року. Грузія отримала статус кандидата. "Чіткий сигнал надії для народів (цих країн) та нашого континенту", - прокоментував ці рішення Європейської Ради Шарль Мішель.



   Переговори про вступ до ЄС - це передостанній етап перед приєднанням до Євросоюзу. Після нього лишається ще одна сходинка - процедура підготовки формальностей для прийняття країни до спільноти. Тож офіційний початок перемовин означає, що Україна виконала низку рекомендацій, які вона одержала, ставши кандидатом у члени ЄС. Статус кандидата Україна отримала в червні 2022 року.

   Після ухвалення рішення про початок переговорів робота, фактично, переходить з політичного у цілком технічний етап. Єврокомісія одразу розпочинає готувати технічні аспекти переговорів з Україною про членство, яку можуть затвердити вже на наступному саміті ЄС у березні 2024 року. Вперше про бажання України стати повноправним членом ЄС заявив у 1996 році президент Леонід Кучма - у промові на засіданні Ради Європи.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Політика".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):