Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Знімок українського фотографа переміг на міжнародному конкурсі

П'ятниця, 08.12.2023 18:44   Джерело: Українська правда. Життя

   Світлина фотографа Сергія Мірошника, зроблена у столичному заказнику Біла Діброва, здобула перемогу в міжнародному фотоконкурсі пам'яток природи "Вікі любить Землю". Як повідомили в громадській організації "Вікімедіа Україна", на фото зображений жук – комаха виду Стрибун перелісковий (Cicindela soluta).

   "Фантастичне фото! Наче з фільму про мікрокосмос. Мені подобається різкість на тілі комахи з розмитими рослинами навколо неї, а також баланс між синім небом і червоними мохами! Технічні навички та творчість автора заслуговують на нагороду", – прокоментувала знімок членкиня міжнародного журі Магдалена Соболевська-Береза.

Жук Стрибун перелісковий (Cicindela soluta)

   В ГО також зазначають, що Сергій Мірошник зробив чималий внесок до конкурсу, зокрема був активний його учасником у попередні роки. Також інше його фото ввійшло до топ-10 найкращих знімків українського конкурсу.

   У 20-тку найкращих світлин увійшла ще одна робота українського фотографа – знімок Михайла Пецковича, зроблений на горі Щербан Мармароського хребта у межах Карпатського біосферного заповідника. Пейзаж зображує цвітіння нарцисів серед гірських краєвидів. Світлина посіла 19-те місце.

Цвітіння нарцисів серед гірських краєвидів

   10-й міжнародний фотоконкурс пам’яток природи "Вікі любить Землю" проходив із травня до серпня. Участь у ньому взяло понад 3 тисячі фотографів із 50 країн світу. Загалом вони надіслали майже 62 тисячі знімків. Україна цьогоріч традиційно ввійшла до переліку лідерів за кількістю завантажених фото – 121 учасник надіслав понад 4500 зображень.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Фото" та "Made in Ukraine".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):