Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Реконструкція 11-ї лікарні на ДВРЗ - зупинена

Четвер, 09.11.2023 17:56   Джерело: сайт Каштан NEWS. Скорочено

   Минуло вже більше місяця після того, як тимчасова контрольна комісія (ТКК) Київради оприлюднила звіт за результатами перевірки видатків київського бюджету під час воєнного стану. Факти, викладені у звіті, виявилися настільки скандальними, що вразили навіть звиклих до всього столичних журналістів.

   З майже 90 сторінок звіту переважна частина присвячена бюджетній політиці Департаменту охорони здоров’я КМДА під керівництвом Валентини Гінзбург, і ці сторінки є наочним прикладом, куди людина з фантазією може витратити гроші під час війни під пристойним приводом піклування про здоров’я цивільних і військових.

   Одне з питань, яке розслідувала ТКК, – зупинення будівництва нейрореабілітаційного центру для учасників бойових дій у Дніпровському районі. Будівництво було розпочато ще 2019 року на базі міської лікарні №11, що на вулиці Рогозівська, 6. Проєкт передбачав реконструкцію будівель лікарні та добудову додаткового корпусу. Загальна вартість проєкту, за оцінками станом на 2022 рік, становила 236,87 млн гривень, і це мав бути єдиний новий нейрореабілітаційний центр, побудований за останні роки.

Реконструкція 11-ї лікарні на ДВРЗ - зупинена

   Станом на 1 вересня цього року з цих коштів було освоєно 17,4 млн. Однак нині роботи на об’єкті зупинено через те, що Департамент охорони здоров’я вирішив, що нейрореабілітаційний центр у Києві учасникам бойових дій не потрібен – про що Департамент і повідомив своїм листом від 4 липня 2023 року заступника Кличка Миколу Поворозника, назвавши свою думку "позицією щодо недоцільності".

   Тимчасова контрольна комісія в своєму звіті назвала припинення фінансування будівництва центру неприпустимим і порекомендувала департаментам КМДА негайно вжити заходів для добудови проєкту.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Медицина" та "Будівлі ДВРЗ".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):