Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Невідомі периферії Києва: презентація видань

Понеділок, 06.11.2023 20:24   Джерело: ДНАББ ім. Заболотного

   7 листопада 2023 року в Державній науковій архітектурно-будівельній бібліотеці імені В. Г. Заболотного відбудеться презентація одразу трьох видань із серії "Невідомі периферії Києва" – "Північне Лівобережжя", "Центральне Лівобережжя", та "Південне Лівобережжя". Презентуватиме видання один із авторів – Олександр Михайлик – український краєзнавець і києвознавець, дослідник історії сакральної, громадської та промислової архітектури України.

   Серія "Невідомі периферії Києва" розповідає про історію розбудови колишніх київських околиць, які вже давно сприймаються як органічні частини міста. Нові магістралі й робітничі будинки, ансамблі селищ і перші київські масиви, школи та палаци культури, втрачені споруди і нереалізовані задуми. Усе це стосувалося не лише центральної частини міста, а й менш відомих міських периферій.

Невідомі периферії Києва: презентація видань

   Книжка "Невідомі периферії Києва: Північне Лівобережжя" охоплює простір на північ від Броварського шосе і на схід від північної гілки залізниці. Книжка "Невідомі периферії Києва: Центральне Лівобережжя" охоплює простір між Броварським проспектом і залізницею, а також територію, обмежену дугою північної гілки залізниці. Книжка "Невідомі периферії Києва: Південне Лівобережжя" охоплює простір сучасного Дарницького району, розташованого на південь від залізниці.

   У роботі над виданнями було використано історичні карти і космічні знімки, а також рідкісні архівні фотографії, багато з яких оприлюднюються вперше. Особлива увага приділена процесу формування сучасної забудови, проаналізовані проєкти житлових районів і генеральні плани. У масовій забудові ідентифікована більшість типових проєктів житлових будинків і шкіл.

   Видання будуть цікаві архітекторам, історикам, києвознавцям і києвофілам, мешканцям столиці, а також усім, хто цікавиться історією рідного міста. ВХІД ВІЛЬНИЙ. Контакти: Шостак Світлана, тел.: (044) 456-01-72, e-mail: socio_dnabb@ukr.net.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):