Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Ювілей Неоніли Білецької

Понеділок, 06.11.2023 19:20   Джерело: сторінка Театру драми і комедії на лівому березі Дніпра. Відео власне

   Нещодавно чудова актриса, народна артистка України Неоніла Білецька відсвяткувала свій ювілей. Вже протягом багатьох років вона є гордістю та надбанням Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра.

   Народилась Неоніла Миколаївна Білецька 27 жовтня 1938 року у Знам'янці. Представниця великої акторської династії Білецьких-Носсер. Уперше вийшла на сцену театру імені Марка Кропивницького в Кіровограді 7-річною дівчинкою з лялькою без руки і промовила свою найпершу акторську фразу: "У неї німець ручку відірвав"

   У 1965 році закінчила ДІТМ (нині Російський університет театрального мистецтва), курс Ольги Андровської. В театрі працює з 1957 року. Свій творчий шлях починала в Драматичному театрі імені Кірова в місті Жданов (нині Маріуполь), потім була запрошена до Донецького українського музично-драматичного театру імені Артема. У 1971 році стала заслуженою артисткою УРСР. У 1978 році присвоєно звання народної артистки УРСР.

   З 1979 року працює в Київському академічному театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра. У 2003 році — лауреат професіональної театральної премії "Київська пектораль" у номінації "Найкраще виконання жіночої ролі" за роль Місс Клакетт у виставі "Глядачі на виставу не допускаються!"



   На відео - сцена з вистави "Море... Ніч... Свічки..." Театру драми і комедії на лівому березі Дніпра. В ролі Алізи - Неоніла Миколаївна Білецька, в ролі Пніни - заслужена артистка України Тетяна Круліковська.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Відео".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):