Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

На Київщині містечко, яке створили для зйомок фільму, перетворять на музей

Вівторок, 24.10.2023 19:30   Джерело: сайт "ТиКиїв"

   Цього четверга, 26 жовтня, в київських кінотеатрах вийде історична драма спільного виробництва України та Франції "ШТТЛ". У стрічці розвивається драматична історія єврейського поселення на Львівщині, на кордоні України та Польщі. Увесь фільм охоплює одну добу — 21 червня 1941 року напередодні вторгнення фашистів на територію України.

На Київщині містечко, яке створили для зйомок фільму, перетворять на музей

   Зйомки фільму проходили на Київщині. Для цього команда збудувала ціле містечко в селі Ровжи, що біля Вишгорода. Для відтворення атмосфери 1940-х років у кіномістечку звели 18 будівель. Також тут облаштували справжню ринкову площу та єврейське кладовище з кам'яними надгробками.

На Київщині містечко, яке створили для зйомок фільму, перетворять на музей

   У новозведене містечко привезли 6 автентичних 100-річних дерев'яних будинків з Житомирської та Чернігівської областей. А відтворену дерев'яну синагогу вручну розписали художники-реставратори за збереженими ескізами, дотримуючись релігійних канонів.

На Київщині містечко, яке створили для зйомок фільму, перетворять на музей

   Після завершення знімання команда фільму не розібрала локацію, а передала місцевій громаді. У майбутньому в цьому місці створять музей. Про це повідомляє команда фільму "ШТТЛ".


Про фільм "ШТТЛ"

   Події фільму охоплюють одну добу — 21 червня 1941 року. Син м'ясника та донька рабина Юна готуються до весілля. Проте наречена любить іншого. Її коханий Мендель збирається викрасти дівчину. Юна і Мендель прагнуть бути разом попри волю батьків, а допомагає їм українець Дем'ян. Тим часом до штетла рухається нацистський ескадрон смерті.



   "ШТТЛ" — повнометражний дебют французького режисера Аді Волтера. Проєкт називають першим українським фільмом, створеним з ефектом одного кадру, коли монтажні переходи майже непомітні.

   Назва фільму означає "містечко" на їдиш. Штетл — це типове єврейське поселення, яке існувало у Східній Європі до Другої світової війни. Режисер Аді Волтер прибрав з назви літеру "Е" — її відсутність символізує порожнечу, з якою стикаються герої стрічки.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Відео".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):