Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Незвичну виставку про життя кримських татар покажуть у Києві

Четвер, 05.10.2023 19:59   Джерело: Вечірній Київ

   Культурно-мистецький проєкт "ZINCIR/ЛАНЦЮГ — ЛАНКИ ПАМ’ЯТІ" запрошує на відкриття виставки, яка поєднає сюжети з життя кримських татар за допомогою авторських копій посуду у виконанні Рустема Скибіна, репродукцій картин Дмитра Доценка, світлових рішень, звуку та запаху, що створює атмосферу занурення у створені сцени.

   На виставці у Музеї українського народного декоративного мистецтва буде представлено 20 керамічних копій виробів, які використовували у XVIII-XX століттях.

   Та 18 жанрових сцен "Життя кримських татар та побутове начиння" — серія живописних робіт Дмитра Доценка, що стануть ілюстративним матеріалом для експозиції та АРТБУКУ, присвяченому традиційним предметам кримськотатарського керамічного посуду.

Незвичну виставку про життя кримських татар покажуть у Києві

   Особливість ансамблевої композиції полягає ще в тому, що вона поєднує наукові підходи і практику кримськотатарського кераміста, заслуженого майстра народної творчості України Рустема Скибіна, який створив оригінальний стиль поліхромного розпису керамічних виробів, зберігаючи при цьому багатовікові культурні традиції і стильові характеристики у своїх виробах, — пояснили в Музеї.

   Коли: 6 жовтня о 15:00. Де: Національний музей українського декоративного мистецтва Київ, вулиця Лаврська, 9. На відкриття вхід вільний. Телефон для довідок: 380 67 503 7100.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Київські музеї".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):