Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

У Тарутинський степ випустили другу групу червонокнижних хом`яків

Четвер, 21.09.2023 19:50   Джерело: Думська

   Команда проєкту Rewilding Ukraine випустила на територію природно-етнографічного парку "Тарутинський степ" другу групу хом'яків. В організації повідомили, що заселили степ ще 15 особинами хом'яка звичайного — серед них семеро самців і вісім самок. Нагадаємо, перших трьох хом'яків заселили в жовтні 2022 року.

   Гризунів привозять із київського зоопарку. Вони мають допомогти відновити харчові ланцюжки та покращити біорізноманіття в українському Придунав'ї.

У Тарутинський степ випустили другу групу червонокнижних хом`яків

   "Порівняно з домашніми улюбленцями багатьох українців, дикі хом'яки є доволі великими: вони можуть сягати 30 см завдовжки та важити понад 500 г. Переважну більшість часу вони проводять під землею в норах, виходячи звідти лише на світанку та ввечері, щоб поїсти, харчуються вони переважно рослинами.
   У Тарутинському степу хом'яки допоможуть розсіювати насіння, а їхні нори створюватимуть середовище існування для багатьох інших видів диких тварин і підвищуватимуть родючість ґрунту.
   Самі тварини є важливою здобиччю для низки птахів і ссавців. Вони також допоможуть залучити туристів і сприятимуть розвитку економіки на основі природи в цьому регіоні", — повідомили організатори акції.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):