Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

День відкритих дверей у Музеї видатних діячів української культури

Середа, 20.09.2023 18:11   Джерело: сайт Вечірній Київ. Скорочено

   У четвер, 21 вересня 2023 року, в Музеї видатних діячів української культури по вулиці Саксаганського, 93-97 пройде День відкритих дверей. Ознайомитися з експозиціями музею можна буде безоплатно. Про це повідомили у Департаменті культури КМДА.

   Музей видатних діячів української культури — це комплекс меморіальних будинків. Там проживали родини Лесі Українки, Миколи Лисенка та Михайла Старицького. Пізніше поряд почав жити Панас Саксаганський, а Іван Франко заходив у гості, коли приїздив до Києва. Тож свого часу тут був центр культурного життя України.

День відкритих дверей у Музеї видатних діячів української культури

   У будинку Лесі Українки розміщена літературна добірка про шлях поетеси. У меморіальних кімнатах відтворили інтер’єри, меблі та інші побутові речі 19 століття. Крім того, у будинку встановили експозицію "Іван Франко і Київ".

   У будинку Миколи Лисенка розмістили виставку про шлях композитора, а в меморіальних кімнатах зберегли автентичний паркет, ліпнину та кахляні грубки.

   Будинок Михайла Старицького. Експозиція складається з меморіальної квартири письменника та тематичної частини, присвяченої життю і творчості корифея українського театру, а також його нащадків.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Київські музеї".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):