Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

День народження смайла

Вівторок, 19.09.2023 16:54   Джерело: сайти Ділова мова та Українська правда. Життя

   19 вересня 1982 року об 11:44 ранку Скотт Фалман, професор психології університету Карнегі Меллон у Піттсбурзі, відправив колегам електронне повідомлення. У цьому повідомленні він запропонував користувачам під час спілкування в комп'ютерній мережі використовувати послідовність символів - ":-)" - як маркер для жартівливих повідомлень.

День народження смайла

   Свій вибір вчений пояснив тим, що цей значок схожий на усміхнене обличчя.



   До теми: у Латвії чоловіка звільнили з роботи, бо він поставив смайлик "палець вгору" в робочому чаті, але не виконав прохання керівника. Працівника просили прийти до офісу, але він не з’явився, хоч і відреагував на повідомлення відповідним емодзі.

   Чоловік звернувся до суду через нібито неправомірне звільнення, та суд визнав його "лайк" письмовою згодою. Ризький обласний суд послався на статтю 1505 Цивільного кодексу, яка каже: "якщо є сумніви щодо сенсу слів, необхідно керуватися їхнім значенням і чітко вираженим або продемонстрованим наміром сторін угоди".

Емодзі як письмова згода

   Судді звернулися до Кембриджського словника, який тлумачить цей смайлик як "підтвердження чогось". Також вони дійшли висновку, що позивач не міг не знати про значення "пальця вгору". Позов чоловіка задовольнили частково.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Гумор".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):