Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Мурал на вулиці Новаторів - перед мостом ДВРЗ

Понеділок, 18.09.2023 19:13   Джерело: сайт Вечірній Київ

   У Києві створили новий стінопис, присвячений бійцю Азова Андрію Огороднику на позивний "Оджос". З перших днів повномасштабного вторгнення він боронив рідний Київ, а потім полетів до заблокованого Маріуполя на допомогу бійцям "Азову". 24 лютого 2022 року він добровольцем долучився до підрозділу ТрО "Азов-Київ".

   Художник Віталій Гідеван розповів про те, що ініціаторкою створення стінопису на честь "Оджоса" стала його мама, Світлана Лисенко (Огородник). На Київщині Оджос із побратимами тримав позиції в районі сіл Мощун, Горенка і Пуща-Водиця.

Мурал на вулиці Новаторів - перед мостом ДВРЗ

   Після звільнення столичного регіону стало відомо, як Мощун захистив Київ і що б могло статись, якби військові не втримали це село. А вже 25 березня 2022 року Оджос разом з іншими добровольцями відправився на підсилення у місто Маріуполь, де приєднався до бійців "Азову". 15 квітня Оджос разом із бійцями свого підрозділу здійснив прорив на "Азовсталь", де й загинув від уламкового поранення 26 квітня 2022 року.

Мурал на вулиці Новаторів - перед мостом ДВРЗ

   "Того дня по його позиції був приліт із 82-мм міномета. Кілька годин воїна намагались врятувати Азовські медики, але марно. Андрію було лише 23 роки", — написала художниця Лена Нойня, яка працювала над стінописом разом з Віталієм Гідеваном та Віталієм Любенком.

   Художники написали, що вдячні за сприяння у цій роботі депутату Київради (Депутатська фракція Політичної партії "Європейська Солідарність") Олександру Міщенку. Стінопис розмістили на стіні будинку по вулиці Новаторів, 22-в.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Російсько-українська війна".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):