Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

600 пінгвінів за кілька днів: грандіозне повернення голосних сусідів полярників

Четвер, 14.09.2023 19:37   Джерело: сторінка НАНЦ

   Менше тижня тому до "Вернадського" завітав перший субантарктичний пінгвін у цьому сезоні, аж ось – їх тут вже цілі натовпи. Чорно-білі птахи десятками прибувають до української станції, а загалом на нашому острові Галіндез за останні дні кількість зросла з 50 до 600!

   "І це тільки початок", – зауважують полярники. Цікаво, що через теплий клімат час повернення пінгвінів до "Вернадського" змінився. Цього року вже у вересні (початок антарктичної весни) в районі нашого острова стоїть досить тепла як для цього сезону погода: -5 С⁰ – середня температура повітря, а -1,1 С⁰ – води. Морського льоду майже немає, тож пінгвіни припливають на місця гніздових колоній раніше. Відповідно раніше вони почнуть відкладати яйця.



   Нагадуємо, що перші гніздові колонії теплолюбних субантарктичних пінгвінів з'явилися в нашому районі Аргентинських островів наприкінці 2000-х. Відтоді строки відкладання ними яєць значно змістились: з кінця листопада на початок місяця.

   Вадим Ткаченко, біолог 28-ї УАЕ, зазначає: "Зсув колоній цього виду пінгвінів на південь і зміна строків їхнього репродуктивного періоду є яскравою ілюстрацією потепління в регіоні".

   До речі, триматися великими групами пінгвіни навчилися в процесі еволюції, адже така поведінкова стратегія допомагає не лише зігріватися, а й захищатися від хижаків.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Відео" та "Екологія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):