Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

До 80-річчя Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Верьовки

Понеділок, 11.09.2023 19:35   Джерело: сайт ЦДАЕА. Скорочено

   У цьому році Національний заслужений академічний український народний хор України ім. Г. Г. Верьовки святкує своє 80-річчя. Хор, який з 1965 року гордо носить ім’я засновника й першого диригента Григорія Верьовки, сьогодні є найбільшим в Україні професійним хоровим колективом. Він відомий своїми талановитими артистами та постановками як в Україні, так і далеко за її межами. Хору ім. Г. Верьовки притаманний індивідуальний виконавський стиль і багатоманітний фольклорний репертуар, що сягає понад 1000 творів.

   Вісімдесят років цей високопрофесійний колектив, учасники якого всім серцем і душею віддані творчій справі, дарує світу пісенне й хореографічне багатство нашого народу. До ювілейної дати пропонуємо добірку світлин і відеоролик, створений за документами з фондів Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву.

До 80-річчя Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Верьовки

   Державний український народний хор під керуванням Г. Верьовки на могилі Т. Шевченка під час виконання "Заповіту". м. Канів Київської обл., 16 червня 1946 р. Центральний державний аудіовізуальний та електронний архів, од. обл. 0-002538

До 80-річчя Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Верьовки

   Солістка Державного заслуженого академічного українського народного хору ім. Г. Г. Верьовки Н. Матвієнко. 1973 р. Центральний державний аудіовізуальний та електронний архів, од. обл. 0-128725



   Фрагменти з кінофільму "Таланти України. Г. Верьовка, Т. Яблонська, П. Вірський" (Укркінохроніка, 1992 р., арх. № 11768, реж. І. Расул) і телефільму "Піснями дзвенить земля" (Укртелефільм, 1976 р., арх. № 12721, реж. О. Бійма).


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Iсторія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):