Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

ДВРЗ Design Days: у Києві пройшли Дні сучасного українського промдизайну

Вівторок, 05.09.2023 12:23   Джерело: сайт Home Ideas Supply. Скорочено

   З 18 по 27 серпня 2023 року команда креаторів та дизайн-ентузіастів провела унікальну для України подію — ДВРЗ Design Days, що відбулася в промисловому районі Києва, на території виробничої майстерні Кассоне та галереї Panoptikum Collections. За 10 днів роботи локацію відвідало майже 1 500 гостей, а в соціальних мережах новину про подію побачило понад 100 тис. користувачів.

   ДВРЗ Design Days відкрили перед професійною спільнотою двері у світ сучасного українського промислового дизайну, а для тих українців, хто цікавиться творчими дисциплінами, ця подія стала експериментальним та освітнім майданчиком.

ДВРЗ Design Days

   Сценографія експозиції була розроблена талановитим дизайнером та декоратором Юрієм Зіменком, який створив особливу атмосферу, де гармонійно об’єдналися естетика та функціональність. При відборі учасників організатори зробили акцент на креативність, якість, спроможності до масштабування та раціональне використання локальних матеріалів.

   Одночасно з виставкою на головному майданчику в рамках ДВРЗ Design Days відбувались кілька знакових подій.

ДВРЗ Design Days

   Майстерня з апсайклінгу "Ремонтуй майбутнє". В рамках трьох майстер-класів шляхом перероблювання старих речей та з використанням вторинного матеріалу було створено артоб'єкти та побутові предмети дизайну, які набули нового естетичного значення та сенсової цінності. Кураторами майстерні виступили: дизайнерка Христина Бадзян та дизайн-студія Re+Stare (Львів), артгрупа Lisova 3 art group, архітекторка Ліна Федоренко. Поєднавши креативний підхід компанії АГРОМАТ та художнє мислення Lisova 3, було створено унікальне панно з битої плитки. Панно присвячено 30-річчю компанії та буде розташовано в музеї АГРОМАТ.

ДВРЗ Design Days

   Під кураторством Ліни Федоренко групою відвідувачів було створено п'ять артоб'єктів з битої плитки від АГРОМАТ, скла від Tiger, вторинного матеріалу від компаній Humana, AGT та "Модна штора". Ми плануємо передати їх у відбудовані соціальні простори в деокупованих містах.

ДВРЗ Design Days

   Виставка "Україна. Дизайн для реального часу". Експозиція представила шість проєктів українських провідних дизайнерських студій, які продовжують працювати попри кризові часи. Найголовнішою метою такої праці є допомога українським воїнам в боротьбі проти російської навали, тому, після експозиції, представлені об’єкти будуть продаватися на благодійних аукціонах, а отримані кошти підуть на потреби армії.

ДВРЗ Design Days

   Учасники експозиції: YOD Group, POTOTSKIY AUDIO®, Семен Бродзінський ProDesign Studio, Євген Пукліч Container design studio, Денис Соколов та SVOYA studio.



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):