Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Шевченківську премію вручили у Бородянці

Понеділок, 21.08.2023 17:49   Джерело: сайт ЕСПРЕСО

   У селищі Бородянка, біля розстріляного російськими окупантами пам’ятника українському поету та живописцю Тарасу Шевченку, відбулося вчора нагородження лауреатів Національної премії. Серед лауреатів цьогорічної премії - поетеса Катерина Калитко, гурт "Хорея Козацька", письменник Михайло Назаренко, журналіст Віталій Портников та режисерка Ірина Цілик. Розмір премії складає 429 тисяч гривень. На заході нагороди вручили також лауреатам 2022-го року, які не змогли отримати їх у минулорічному березні через пандемію та воєнний стан.

Шевченківську премію вручили у Бородянці

   За словами голови Шевченківського комітету Євгена Нищука, місце та час нагородження були засекречені з міркувань безпеки. Він зазначив, що критерії премії у наступному році дещо спростять, окрему категорію "За внесок у перемогу" не додадуть, адже усі роботи й так пронизані цим лейтмотивом.

Шевченківську премію вручили у Бородянці

   "А в тих номінаціях: літературі, публіцистиці, літературознавстві, мистецтвознавстві, візуальних мистецтвах, театрі, кіно - що, не має цього внеску? - Є, тому навіть в тлі указу на наступну кампанію, там є обов'язкова ця тема, і її окремо відривати від вже тих номінацій, в яких буде проводитися відбір, не має сенсу", - заявив Нищук.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Російсько-українська війна".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):