Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Стадіону ДВРЗ - 70 років

Середа, 02.08.2023 20:52   Джерело: уривки з документального фільму

   В неділю, 2 серпня 1953 року, в Україні, як і в інших республіках колишнього СРСР, відзначався Всесоюзний день залізничника. Головною подією цього свята для мешканців селища Дарницького вагоноремонтного заводу в Києві стало відкриття новозбудованого заводського стадіону.

   Тисячі глядачів - працівників ДВРЗ, залізничників станції Дарниця, членів їхніх сімей, інших мешканців заводського селища - прийшли на стадіон у день його відкриття. Тут відбулися показові змагання спортсменів-залізничників. Свою майстерність показали футболісти, легкоатлети, зокрема гімнасти, боксери, фехтувальники та представники інших видів спорту.



   Глядачі ущерть заповнили обидві трибуни стадіону - південну гостьову та північну, а також зайняли всі більш-менш придатні ділянки стадіону навколо футбольного поля.

   У фотогалереях - кадри документального кіножурналу про відкриття нового стадіону залізничників у Дарниці. На світлинах - спортсмени, глядачі різного віку, у тому числі багато дітей. На панорамах стадіону можна побачити новозбудований Палац культури ДВРЗ, майже закінчену водонапірну вежу та прилеглу місцевість.

   Свято відкриття стадіону вийшло урочистим і яскравим. Завершив його парад фізкультурників спортивного товариства залізничників "Локомотив".



   Не можемо не погодитись зі словами диктора за кадром кінохроніки серпня 1953 року: "Новий стадіон - хороший подарунок спортивній молоді Дарниці!"


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва" та "Спорт".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):