Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Віллічка. Оповідання

Вівторок, 27.06.2023 16:43   

   Декілька років тому до родини моєї сестри привезли черепаху: знайомі виїжджали на ПМЖ до далекої країни і залишати плазуна у будь-які руки не хотіли. Так з'явилася ще одна мешканка у квартирі - Віллі. Діти дуже зраділи такому подарунку. Черепаха Віллі була суходільною, і проблем з нею не було. Всі із задоволенням доглядали за нею.

   Взимку, коли було холодно, Віллічка заповзала до кутка, де була батарея, і засинала там. Спати могла по декілька днів підряд. Коли починалася відлига, черепашка прокидалася й одразу шукала їжу. Влітку Віллі спала вночі.

   Прийшла пора відпусток, і рідні задумали їхати до Єгипту. Мене запросили, щоб піклувалася про плазуна. Літо було спекотне, мені тяжко було їздити, і я вирішила забрати Віллі до себе. Посадила її в коробочку, а коробочку поклала в пакет. Дорогою вона дивилася у вікно трамвая, голова безперестанно крутилася, очі широко відкрилися і стали великими. Пасажири з усмішкою дивилися на неї.

Віллічка. Оповідання

   Коли приїхали до мого дому, я поставила Віллічку на траву. Вона її обнюхала, а потім обійшла увесь двір. Після прогулянки розмістила її у широкому тазику і дала їжу, але вона нічого не стала їсти. За цілий день вона не доторкнулася до їжі. Ввечері стала засинати і всю ніч спала спокійно.

   Вранці прокинулась, але до їжі знов не доторкнулаcь. Я зрозуміла, що це місце їй не підходить, і ми почали збиратися в дорогу. Приїхавши до її 'квартири', випустила черепашку в коридорі, і вона 'побігла' до кормушки. Із жадібністю відкушувала сир, а потім їла сливи, моркву, капусту. Поївши досхочу, знайшла теплий куточок на балконі і задрімала. Більше до себе її не возила. Приїздила через день і годувала.

   Відпустка рідних закінчилася, і мої 'чергування' теж. Я до черепахи звикла, і вона була прихильна до мене. Коли приїздила вже в гості, Віллічка звідкілясь виповзала, йшла до мене і відкривала рота, наче кажучи: 'нагодуй мене'. І я йшла її годувати. Рідні цьому тільки усміхалися здивовано.

Антоніна Просєкова
23.02.2023
Ненцінг, Австрія


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Пишуть читачі" та "Діти".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):