Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Стан повітря на ДВРЗ - добрий

Середа, 07.06.2023 19:22   Джерело: сайти SaveEcoBot та MeteoPost.

   Крім пункту спостереження забруднення повітря на вулиці Інженера Бородіна, у київській місцевості ДВРЗ є ще один пункт моніторингу якості повітря. Він розташований у будинку №41А по вулиці Алматинській. На відміну від першого, пункт на Алматинській, 41А показує індекс якості атмосферного повітря, розрахований за формулою NowCast (US EPA) для головного забрудника повітря – дрібнодисперсного пилу фракції PM2.5.

   PM - Particulate matter - це мікроскопічні тверді частинки. Фактично - це все в повітрі, що не є газом, і складається з величезного різноманіття хімічних сполук та матеріалів, деякі з яких можуть бути токсичними. Через невеликий розмір багатьох частинок, що утворюють РМ, деякі з цих токсинів через дихання можуть потрапляти в кров і транспортуватися по всьому тілу, осідаючи в серці, мозку та інших органах. Тому вплив PM може призвести до серйозних наслідків для здоров'я, особливо для вразливих груп людей, таких як молодь, люди похилого віку та люди з проблемами дихання.

   Первинні дані пункту на Алматинській, 41А станом на 7 червня 2023, 18:54 - PM1: 2.6 мкг/м³; PM2.5: 4.4 мкг/м³; PM10: 12.4 мкг/м³; температура: 23.6 °C; відносна вологість: 38.1 %; атмосферний тиск: 1004.3 гПа.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):