Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

День Європи в Україні

Вівторок, 09.05.2023 18:34   Джерело: сайти телеканал "Новий Чернігів" та Українська правда

   Щороку 9 травня в Україні святкуватимуть День Європи замість Дня перемоги. Відповідний указ №266/2023 підписав президент Володимир Зеленський 8 травня. Про це він сказав з нагоди Дня пам’яті та примирення 8 травня.

   Він пояснив, що тепер цього дня в Україні відзначатимуть День Європи, яка підтримує громадян країни усі дев’ять років російської агресії у Криму та на Донбасі, а також 439 днів повномасштабного воєнного нападу Росії на Україну.

День Європи в Україні

   "Це буде День Європи, яка допомагає нам боротися за всіма напрямками: на полі бою зброєю, на дипломатичній передовій — рішучістю, проти ракетного терору та зимового блекауту, в економіці та на юридичному фронті. Це буде День Європи — нашої союзниці. Яка ніколи не називає Україну "вигаданим" чи "штучним" утворенням. І яка дає нам свою зброю, щоб ми могли захистити себе та її – нашу Європу", — зазначив Зеленський.

   Він також подав до Верховної Ради законопроєкт про встановлення 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.


   До теми: згідно з соціологією, 13% українців вважають День перемоги, який святкують 9 травня, одним з найважливіших свят. Дослівно (КМІС): "День перемоги 9 травня зазнав драматичних змін. У 2010 це було одне з найбільш важливих свят, так вважали 58% населення, за популярністю День перемоги поступався лише Новому року, Різдву і Великодню.

Ставлення українців до Дня перемоги 9 травня

   До 2021 року його популярність впала вдвічі і вже тільки 30% вважали його найбільш важливим святом. А у 2023 залишилося тільки 13% прихильників цього свята, менше прихильників тільки у Дня праці. Вочевидь це пов’язано з війною, з тим, що День перемоги дуже активно святкується у Росії як мілітаристське агресивне свято".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):