Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Сьогодні — перше місячне затемнення у цьому році, його можна буде бачити в Україні

П'ятниця, 05.05.2023 12:15   Джерело: сайт Вечірній Київ

   Затемнення триватиме із 17:14 до 21:31 за київським часом. Це буде найглибше напівтіньове затемнення з лютого 2017 року до вересня 2042 року. Місяць перейде у зовнішню тінь Землі, створюючи астрономічну подію, яка називається напівтіньовим затемненням.

   Місяць стане темнішим, але не сховається в тіні повністю. Це явище повністю зможуть спостерігати в Азії та Австралії, а висхідне — над Африкою і більшою частиною Європи (переважно у Східній і Центральній Європі), зокрема й в Україні. Воно завершуватиме перший коридор затемнень у 2023 році.

   Спостерігати подію можна буде й у ютубі, під час прямої трансляції. Портал Timeanddate, зазначає, що бодай частину затемнення зможуть побачити 6,6 мільярда людей, тобто понад 80% населення нашої планети.



   Нині воно збігається з повним місяцем, а також з Ретроградним Меркурієм. Планети, які відповідають за Скорпіон, Марс і Плутон — обидві вони на момент затемнення ослаблені. Позаяк Місяць не розташований точно навпроти Сонця, він потрапляє в земну півтінь. А якби Місяць був розташований точно навпроти Сонця, відбулося б повне затемнення. Тоді Місяць був би занурений у найтемнішу частину внутрішньої тіні Землі.

   Вплив затемнення та повного місяця розпочався і збережеться до завершення третьої місячної чверті, тобто ще сім днів, до 12 травня. Люди можуть бути більш емоційними та агресивними в цей період, проявляти нетерпимість та небажання йти на діалог. Також зростає частота травматизму, техногенних і природних катастроф.



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):