Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Військове кладовище у Києві пропонують створити поруч з "Биківнянськими могилами"

Вівторок, 28.03.2023 19:03   Джерело: Українська правда. Життя. Фото з сайту Міністерства культури та інформаційної політики України

   У пам'ять героїв, які віддали життя за незалежність, у Києві планують створити Національне військове меморіальне кладовище (НВМК). Його хочуть облаштувати у Дарницькому лісництві біля заповідника "Биківнянські могили", повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

   "Національний історико-меморіальний заповідник "Биківнянські могили" є найбільшим в Україні місцем поховання жертв сталінських репресій та символом колективної пам'яті українського народу. Тому концепція створення в межах Биківнянського лісу та ділянки Дарницького лісництва меморіалу загиблим від агресії Росії, яка є продовжувачем репресійно-імперських традицій радянської влади, є логічним продовженням історичної минувшини цієї території", – зазначив він.

   Зі слів міністра, створення НВМК стане наочним свідченням злочинів росіян проти українців. "Проєкт НВМК передбачає здачу першої черги кладовища та перші поховання вже восени цього року. Але всі зацікавлені в тому, щоб це відбулось ще швидше", – додає Ткаченко.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Ліс" та "Російсько-українська війна".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):