Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Український мультфільм вийде у прокат у понад 80 країнах

Четвер, 16.03.2023 18:10   Джерело: сайт #ШОТАМ

   Українська анімація "Мавка. Лісова пісня", створена за мотивами драми-феєрії Лесі Українки "Лісова пісня", вийде у прокат у понад 80 країнах світу. Стрічка вийшла у широкий міжнародний прокат з 2 березня 2023 року.

   Графік старту прокату мультфільму за кордоном: країни Близького Сходу та Північної Африки – 2 березня; Франція, Бельгія – 29 березня; Австралія та Нова Зеландія – 6 квітня; Нідерланди – 19 квітня; Італія – 20 квітня; В’єтнам – 29 квітня; Хорватія, Боснія і Герцеговина, Албанія, Македонія, Косово – 27 квітня; Андорра та Іспанія – 28 квітня; Угорщина та Португалія – 4 травня; Румунія – 12 травня; Сербія та Чорногорія – 29 червня; Естонія, Литва, Латвія, Польща – 14 липня; Туреччина – 25 серпня.

   Точні дати прем’єр на території США, Канади, Латинської Америки, а також у Південній Кореї, Монголії, Ізраїлі, Великій Британії, Чехії, Словаччині, Болгарії, Кіпрі, Греції, Данії, Фінляндії, Норвегії, Швеції та в інших країнах буде анонсовано згодом.



   Мультфільм "Мавка. Лісова пісня" створено за мотивами "Лісової пісні" Лесі Українки та адаптовано під жанр сімейної анімації. Також в основі мультфільму – образи зі слов’янських міфів і легенд. За сюжетом, Мавка — Душа Лісу і його Берегиня — закохується у людину, талановитого музику Лукаша, й опиняється перед складним вибором: кохання чи її обов’язок перед Лісом.

   Творці анімації прагнули:

- привернути увагу до екологічних проблем. До магічного світу Лісу Мавки імплементовані рослини і тварини із Червоної Книги України (чорний лелека, зубр, рись та інші). Разом із Всесвітнім фондом природи WWF в Україні оголошена довготривала благодійна акція "Врятуємо рись!";

- експортувати українську культуру в усіх її проявах — традиції, ритуали, візуальне мистецтво, музика та інші напрямки. Екстер’єри фільму засновані на реальних українських географічних локаціях, культурних і туристичних атракціях — таких, як ліси Карпат, село Вилкове, Буцький каньйон.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Made in Ukraine".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):