Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

У столиці покажуть фільм "Тарас. Повернення": вхід вільний

Середа, 08.03.2023 18:31   Джерело: сайт Вечірній Київ

   9 березня 2023 року киян та гостей столиці запрошують безоплатно переглянути фільм "Тарас. Повернення" у кінотеатрі імені Т. Г. Шевченка. Картина розповідає про життя Тараса Шевченка на засланні. В її основі — маловідомі сторінки життя Кобзаря. А саме - останні 3 місяці заслання у Казахстані у 1857 році.

   Того літа поет, засланий на військову службу в російській царській армії, отримує повідомлення від друзів із Петербургу. Дізнається, що його помилував особисто цар Олександр II. Однак військове керівництво Новопетрівського форту не поспішає повідомляти Тараса про це й видавати указ про звільнення. В цей час приїжджає таємний агент з Петербургу і намагається зробити все, щоби поет залишився тут назавжди.

Тарас. Повернення. Кадр із стрічки

   Зйомки фільму проходили в Києві (Київська фортеця, де "розташували" військові каземати), Одесі (павільйони Одеської кіностудії), в Аккерманської фортеці у Білгород-Дністровську. А також в Мангистауській і Алматинській областях у Казахстані. Знімальна група побувала на 38 локаціях — саме в тих місцях, де і сам Шевченко.

   "Це історія про те, як Тарас Григорович уникав смерті і мав би бути вбитий за наказом третього відділення, яке надіслало до нього в 1857 році таємного агента. Весь фільм побудований на тому, що Шевченко тікає від нього і йому допомагають різні люди, в тому числі казахи, — розповідав на презентації картини "Вечірньому Києву" режисер стрічки Олександр Денисенко. — Цей період в історії Росії висвітлювався неправильно, насправді з 1836 року тривала російсько-казахська війна. І відразу як Тарас Григорович звідти поїхав, почалося дуже велике повстання на Мангистау. Тож ми намагалися показати й історію спротиву казахського народу, ватажки якого спільно з Шевченком відстоюють цінності свободи".

Тарас. Повернення. Кадр із стрічки

   В цій картині Тарас Шевченко постає сміливою людиною, що намагається уникнути смерті і змушена шукати свободу. Тараса Григоровича зіграв актор Молодого театру Борис Орлов. Це його перша головна роль в повнометражному фільмі.

   Після перегляду буде можливість поспілкуватись з режисером стрічки Олександром Денисенком. Коли: 9 березня о 16:00. Де: кінотеатр імені Т. Г. Шевченка, вулиця Вишгородська, 49. Вхід вільний.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Анонси".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):