Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Презентація книги про художника та розвідника Миколу Глущенка

Неділя, 05.03.2023 17:03   Джерело: сайт Вечірній Київ

   Торік, до 120-річчя видатного українського художника Миколи Глущенка, за підтримки міста видали книгу Станіслава Стеценка "Пейзажист" про один рік з життя митця. Вона вийшла у видавництві "Саміт-Книга". Автор Станіслав Стеценко розповів "Вечірньому Києву", що до постаті Миколи Глущенка звернувся ще у 2008 році. Для написання роману використовував матеріали з архівів.

   "В книзі йдеться про 1940 рік. В цей час його приймали як керівника делегації українських художників, що привезли в Берлін виставку, найвищі чиновники Рейху. А Ріббентроп особисто подарував альбом репродукцій фюрера, — поділився він. — "Фюрер казав, що це найкращий пейзажист Європи. Один пейзаж Глущенко малював за один день. Залишив близько 10 тисяч художніх робіт, з них 90% — пейзажі".

Презентація книги про художника та розвідника Миколу Глущенка

   Наступна презентація книги відбудеться у понеділок, 6 березня 2023 року, в бібліотеці імені Павла Усенка для дітей (вулиця Івана Миколайчука, 7 - житловий масив Березняки). Початок заходу о 15:00. Вхід вільний. Телефон для довідок: +380(63)064-0429.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Бібліотека" та "Анонси".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):