Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Комунальні кінотеатри перетворять у центри дозвілля для мешканців Києва

П'ятниця, 03.03.2023 17:22   Джерело: сайт Вечірній Київ

   У столиці створили мережу багатофункціональних культурних центрів "Київський культурний кластер". Відповідне рішення підтримали депутати Київської міської ради, повідомили у КМДА. Мережу створять змінивши назву комунального підприємства "Київкінофільм" на "Київський культурний кластер" та змінять його статут.

   "Таким чином, окремі кінотеатри, які закріплені за підприємством, будуть переформатовані та надаватимуть цілий комплекс послуг для вирішення культурних запитів населення", — зазначила заступниця голови КМДА, депутатка Київради від фракції "Удар" Ганна Старостенко.

Комунальні кінотеатри перетворять у центри дозвілля для мешканців Києва
Кінотеатр "Старт" на житловому масиві Березняки

   Вона пояснила, що йдеться про фахові консультації та інформаційну допомогу містянам, можливість користуватися приміщеннями та обладнанням для творчості, а також для навчання та спілкування. У центрах враховуватимуть вікову, гендерну, соціальну складову населення. Тобто містяни отримають новий стандарт надання культурних послуг. Старостенко наголосила, що підприємство масштабуватиме діяльність на різні соціально-культурні напрями, а "Київський культурний кластер" стане сучасною мережею, яка зможе залучати до співпраці українських та іноземних партнерів і виробляти якісний культурний продукт.

   КП "Київкінофільм" було організовано в 2007 році шляхом злиття 7 спеціалізованих дитячих кінотеатрів — "Алмаз", "Факел", "Промінь", "Пролісок", "Старт", "ім.Чапаєва" ("Ліра") та "Салют". У 2013 році до складу підприємства приєднали інші муніципальні кінотеатри, а саме: "Лейпциг", "Флоренція", "Київська Русь", "Ім.Т. Шевченка", "Росія" ("Кіото"), "Ленінград" ("Дніпро"), "Загреб", "Братислава", "Краків" та "Молодіжний".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Березняки".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):