Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Початок весни

Середа, 01.03.2023 18:51   Джерело: сайт Ділова мова. Скорочено

   Весна рухається по планеті зі швидкістю приблизно 50 кілометрів на добу. Це визначили, спостерегаючи за цвітінням деяких рослин. Навіть діти навесні ростуть швидше, ніж в інші пори року. Початку весни починають очікувати вже з середини зимового періоду часу, а іноді і з самої осені.

Початок весни

   Початок весни - це завжди неперевершене диво. Напевно це найкращий для більшості з нас період року. Вона стукає вам прямо в двері, заглядає у вікно. Цікаво, що в Південній півкулі весна триває з вересня по листопад, наприклад, весна в Австралії настає саме у вересні.



   До теми:

Казка

   На одній чудовій землі жили люди. Вони добре піклувалися про землю, а земля була за це їм вдячна і щороку дарувала людям свої плоди. Були на цій землі і зима, і весна, і літо, і осінь. Кожного року вони приходили вчасно. Після спекотного літа з'являлася з дощами осінь. Після осені наступала біла зима з морозами та снігом. Після зими розквітала зелена красуня-весна. І так повторювалось багато років.

   І ось одного року літо затрималось довше, ніж звичайно. А осінь зовсім забула завітати до людей, замість неї прийшла весна з дуже теплим повітрям. І забуяла вся зелень, почали квітнути кульбаби, а на деревах проклюнулися бруньки. Люди дивувалися таким змінам і запитували один одного: "А де ж зима? Чому вона до нас не прийшла? Діти вже сумують за сніговиками, санчатами та ковзанами".
- Що ж таке діється з нашою землею? - Міркували інші.

Ілюстрація до казки
Ілюстрація до казки "Дванадцять місяців"

   Та одного дня зненацька піднявся ураганний вітер. Він зламував старі дерева, гілки і все змітав на своєму шляху. Люди поховалися у свої оселі. Вітер буяв цілий день і всю ніч, а потім раптом все заспокоїлося. Ранком прокинулися і були всі радісно здивовані - на вулиці зима!? Земля вкрилася білою, пухнастою ковдрою. А сніг так блищав від сонця, що навіть важко було дивитись на нього. Дітвора зраділа зимі - мерщій побігла кататись на санчатах! А після катання запитують у зими: -Зимонько-Зимо! Де ти була так довго і чому не прийшла до нас вчасно?

   І ось що розповіла Зима:
- Далеко від вашої землі живе Злий Дракон. Він створює землетруси і підіймає в океані великі хвилі, які затоплюють береги. Цього року він вкрав у вас осінь і надіслав до Вас весну, щоб ви не думали про погане. А сам почав робити землетрус. На землі з'явилися великі провалля, в яких гинули люди. Із цих великих ущелин здіймалося дуже гаряче повітря. Вітер розносив це повітря далеко-далеко аж до вашої країни.
   Коли у Злого Дракона закінчилися сили, він заспокоївся. Земля теж зрівнялася і вщух вітер. І тоді я змогла прийти до вас, до моєї рідної землі, де так довго на мене чекали всі люди. Любі діти, не забувайте, що в житті існують погані сили, і до них треба бути готовими.

- Зимонько! Не залишай більше нашу країну, приходь кожного року! - Прохали діти.

Інна Росєва
14 січня, 2023
Ненцінг, Австрія


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Пишуть читачі".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):