Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Дубовий Яр

Неділя, 26.02.2023 17:59   Джерело: сайт Рубрика

   На території Обухівського району в Київській області створили заказник місцевого значення "Дубовий Яр". Про це повідомляє громадська організація "Українська природоохоронна група" в Facebook. Новий заказник займає площу 26 гектарів. Він розташований неподалік села Ємчиха.

   Хоча він має історичну назву, екологи зазначають, що територія заказника – приклад збереженого лучно-степового комплексу, що відповідає типу оселищ Е1.2 Резолюції 4 Бернської Конвенції. Тому тут можна побачити типчаково-ковиловий степ. Є рідкісні рослини: ковила волосиста і пірчаста, горицвіт весняний, крокус сітчастий, астрагал шерстистоквітковий та інші червонокнижні рослини.

Дубовий Яр

   Крім того, на території є регіональні рідкісні види для Київщині: гіацинтик блідий, анемона лісова та ломиніс цілолистий. Більшість із цих видів у Київській області зустрічаються буквально в 1-2 місцях. Мета створення заказника - захист від оранки та забудов. Зазвичай такі місця знищують фермери або лісівники. Поки перші просто розорюють, другі висаджують чужорідні види дерев.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Флора ДВРЗ".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):