Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Російське вторгнення в Україну

П'ятниця, 24.02.2023 18:48   

   Росія напала на Україну 24 лютого 2022 року - по всій довжині спільного кордону і з території Білорусі. Путін виправдовувався, що це зробили, бо Україна та НАТО нібито готували напад на Росію. Метою так званої "спецоперації" Путін називав необхідність очистити Україну від "нацистів та нацистської ідеології", а також роззброїти, щоб вона не була загрозою Росії.

   Вже рік російські військові в Україні знищують ракетами та бомбами мирні міста та села, вбивають та катують мирних жителів, ґвалтують жінок та дітей, мародерствують, забираючи з українських будинків все – аж до ложок та спідньої білизни. Росіяни знищують інфраструктуру та продовольчі склади, мінують житлові будинки, ліси й поля. Цивільні об’єкти — їхні улюблені цілі, а позбавлення життя українців — їхня мета.



   Однак, з цим не згодні самі українці. Завдяки спротиву української армії та сил самооборони вже в перші дні агресії російська армія зазнала значних втрат у живій силі та техніці. У своїй новітній історії, за оцінками українських та міжнародних експертів, Росія в жодній війні ще не зазнавала навіть приблизно таких великих втрат за такий короткий час.

   Росія зустріла сильніший, ніж очікувала, опір, що зумовило матеріально-технічні проблеми для її військ, нестачу пального, боєприпасів і продовольства, підрив бойового духу нападників. Швидке об'єднання країн світу для допомоги Україні, як і запровадження потужних санкцій проти Росії, стало несподіваним ударом для країни-агресора.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Російсько-українська війна".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):