Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Столичні науковці віддали біологам В’єтнаму 40 видів орхідей

Понеділок, 13.02.2023 19:56   Джерело: сайт BigKyiv. Автор: Любава Лисичкіна

   Колись ці орхідеї росли у В’єтнамі, але були винищені задля створення кавових та бананових плантацій. Як зазначається, проєкт з Інститутом тропічної біології В’єтнаму завершили не так давно.

   Зараз влада В’єтнаму намагається відновити свою тропічну флору й звертається по допомогу до, здавалося б, неочікуваних місць — українських оранжерей помірної зони. Але це ще раз підкреслює, що будь-який ботанічний сад є резервуаром для збереження унікальних рослин і може допомогти реінтегрувати їх у природу.

Столичні науковці віддали біологам В’єтнаму 40 видів орхідей

   Провідний науковий співробітник відділу тропічних та субтропічних рослин Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка Роман Іванніков каже, що лабораторія біотехнологій рослин ботанічного саду здатна була б наростити велику масу потенційно корисних рослин та навіть керувати процесом синтезу, щоб збільшити концентрацію діючих речовин. Але на такі проєкти зазвичай не вистачає коштів.

   У відділі тропічних і субтропічних рослин працює 23 людини, з них 10 — наукові співробітники. Це дуже мало для такої великої установи, але науковці продовжують роботу попри складні умови.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Флора ДВРЗ".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):