Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Невідоме київське Лівобережжя. Зустріч з Олександром Михайликом та Семеном Широчиним, краєзнавцями

Четвер, 09.02.2023 19:42   Джерело: сторінка події

   У п'ятницю, 10 лютого 2323 року, з 13.00 до 15.00 у приміщенні Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого пройде зустріч з письменниками, краєзнавцями Олександром Михайликом та Семеном Широчиним.

   Олександр Михайлик та Семен Широчин вже багато років досліджують історію Києва, забудови та формування житлових місцевостей. Краєзнавці працюють з архівними матеріалами, розшукують авторів архітектурних проєктів.

   Історія Києва сповнена цікавих сторінок, але міські околиці часто позбавлені належної історичної уваги, попри те, що є частиною спільної історії столиці. Письменники видали серію книг "Невідомі периферії Києва". Видання розкривають історію, красу та розуміння тих місцевостей, де живуть кияни. Серія презентує краєзнавчі дослідження про Святошинський, Голосіївський та Солом’янський райони; Північне Правобережжя; Новий Печерськ; Північне, Центральне і Південне Лівобережжя.

Невідоме київське Лівобережжя. Зустріч з Олександром Михайликом та Семеном Широчиним, краєзнавцями

   Під час зустрічі мова йтиме про історію забудови та розвитку лівобережних околиць міста Києва, його житлові масиви і об’єкти. Доповідачі зосередять увагу на плануванні сучасної забудови, проаналізують проєкти житлових районів та генеральні плани.

   Розповідь супроводжуватиметься ілюстративними матеріалами, що дасть змогу відчути ритм життя людей, які мешкають на лівому березі столиці. Зустріч буде цікавою історикам, краєзнавцям.

   Адреса: вул. Набережно-Хрещатицька, 1; конференц-зал. Проїзд: метро - до станції "Поштова площа", вихід до київського фунікулера; автобусами № 62, №114 - до зупинки "Поштова площа". Вхід до Бібліотеки з вул. Ігорівської (поруч із буд. №14а).


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва" та "Бібліотека".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):