Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Українська Антарктида: 1819-2023

Вівторок, 07.02.2023 19:39   Джерело: сторінка Національного антарктичного наукового центру

   Завтра, 8 лютого 2023 року, відбудеться відкрита лекція "Українська Антарктида: 1819-2023". Лектором виступить кандидат біологічних наук, директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий. Він розповість про українців у Антарктиді від відкриття крижаного континенту до сьогоднішнього дня. Річниці станції "Академік Вернадський" присвячується.

   Кожен із нас хоча б щось чув про антарктичну станцію "Академік Вернадський". Але ж чи з неї починалась "українська Антарктида"? Скільки часу українці підкорюють крижаний континент - чверть століття, чи понад двісті років? Який стосунок має Полтавщина до підкорення Південного полюсу? І зрештою, що веде нас в такі далекі краї? Що, як та, головне, для чого українці там вивчають? Навіщо країні криголам та де він наразі? Як на "українській Антарктиді" відбилась війна, і що нам там чекати після перемоги?

Українська Антарктида: 1819-2023

   Подія відбудеться у Київському будинку вчених (вул. Володимирська, 45а), біла зала. Початок о 18.00. Реєстрація за посиланням. Вартість: благодійний внесок для допомоги полярникам, які зараз на фронті. Онлайн ретрансляція на сторінці фейсбуку Дійсна наука.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Анонси".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):