Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Данило Щербаківський

П'ятниця, 30.12.2022 18:32   Джерело: сторінка ДНАББ імені В.Г. Заболотного

   30 грудня (18 грудня за старим стилем), згідно з метричним свідоцтвом, відзначається 145 років від дня народження дослідника українського мистецтва, одного із фундаторів музейної справи Данила Михайловича Щербаківського. В історії вітчизняної культури постать Данила Щербаківського є непересічною та видатною, проте для багатьох наших сучасників його трагічна доля і донині залишається малознаною.

   До уваги користувачів бібліотека пропонує монографію Ірини Ходак "Людський заробіток. Данило Щербаківський: сильвета українського мистецтва" (2020). На основі рідкісних документів та унікальних архівних джерел авторка реконструює життєпис вченого, якого за життя вважали найавторитетнішим знавцем українського мистецтва, народного побуту, етнології та фольклору, музики, театру. Видання ілюструють численні світлини з колекцій науково-дослідних, архівних та бібліотечних установ України.



   Книгу адресовано насамперед мистецтвознавцям, історикам, культурологам, також усім, хто захоплюється історією вітчизняної культури та її видатними особистостями. Бібліотека запрошуємо до читальної зали для знайомства з цим цікавим виданням. Світлини з видання.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Iсторія" та "Бібліотека".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):