Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

У Національному музеї Голодомору-геноциду відбудеться вистава

П'ятниця, 18.11.2022 20:16   Джерело: сайт Український погляд

   19 і 20 листопада о 14.00 в Києві, до Дня пам`яті жертв Голодомору, Національний музей Голодомору-геноциду і театральна майстерня "ПОГLЯD" запрошують на прем`єру вистави "SИN" за однойменним оповіданням Валер`яна Підмогильного. Режисери вистави: Єгор Водяхін та Христина Шелудько. Участь у постановці візьме Заслужений народний ансамбль пісні і танцю України "Дарничанка".

   Оповідання "Син" було написано Валер`яном Підмогильним у 1923 році. В його основі лежать події першого масового штучного голоду 1921-1923 років, організованого більшовицькою Росією у 1921-1923 роках, коли через неврожай на Кубані та Поволжі, спричинений посухою, більшість українського зерна вилучили й вивезли в Росію. Письменник описав те, як випробування голодом впливає на людську свідомість, як інстинкти переважають над мораллю, а байдужість над милосердям.

У Національному музеї Голодомору-геноциду відбудеться вистава

   Оповідання виходило як у збірниках "Нова громада", "Бібліотека селянина", так і окремим виданням накладом у 20 000 примірників. У автобіографічних нотатках письменник вважав його одним зі своїх найкращих творів. Нагадаємо, 3 листопада минуло 85 років з дня розстрілу письменника в урочищі Сандармох на Соловках.

   Місце проведення: Зала пам`яті Національного музею Голодомору-геноциду за адресою: м. Київ, вул. Лаврська, 3. Вхід: вільний, за обов’язковою попередньою реєстрацією та підтвердженням, оскільки кількість учасників обмежена. Вікові обмеження: від 14 років. У випадку повітряної тривоги вистава буде призупинена, а глядачі повинні будуть пройти до найближчого укриття – підземний перехід на площі Слави.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Київські музеї".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):