Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

У США здійснили успішний запуск ракети-носія з українськими комплектуючими

Четвер, 10.11.2022 19:41   Джерело: сайт Економічна правда

   Із Центру космічних польотів на острові Воллопс (США) відбувся запуск ракети-носія середнього класу "Антарес", яка включає українські комплектуючі. Перший у 2022 році пуск ракети-носія середнього класу "Антарес" відбувся о 12:32 хвилини за київським часом.

   Ракета-носій "Антарес" складається з двох ступенів. Основну конструкцію першого ступеня розробило держпідприємство "КБ "Південне" та виготовило ДП "ВО ПМЗ" у кооперації з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Київприлад" (Київ), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя) та iншими на замовлення корпорації Northrop Grumman (США).

У США здійснили успішний запуск ракети-носія з українськими комплектуючими

   Українські фахівці також брали участь у підготовці, випробуваннях та пуску ракети-носія. На ДП "КБ "Південне" фахівці підприємства в режимі реального часу здійснювали технічну підтримку пуску, приймання та оброблення телеметричної інформації і, як наслідок, у повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності.

   В рамках програми українська сторона виконала весь комплекс робіт з проєктування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для ракети-носія. Починаючи з 2013 року ракета-носій "Антарес" стартувала 17 разів, 16 з них – успішно.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Економіка" та "Made in Ukraine".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):