Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

На Подолі відкрили мурал, присвячений перемозі України

Четвер, 20.10.2022 20:50   Джерело: сайт Вечірній Київ. Скорочено

   Навіть у воєнний час, під загрозою ракетних обстрілів та тривалі повітряні тривоги, мистецький фронт України продовжує свою боротьбу за місце, суть і сенси української ідентичності. Так, у жовтні, Володимир Манжос створив у столиці мурал, що має особливий символічний зміст: українець перемагає російського загарбника.

На Подолі відкрили мурал, присвячений перемозі України

   Місце для муралу шукали в різних районах столиці. І зупинилися саме на вулицях Подолу, який має особливу атмосферу старого міста. Планували відкрити мурал до Дня Покрови, і на зображенні Покрова оберігає українського козака. Воїна, який дає відсіч символу росії, ведмедю, що хоче загарбати нашу землю.

   "Time for change 3: victory" (Час змін 3: перемога) — завершальний третій мурал з серії "Час змін". В основі сюжету — сцена, де український козак перемагає загарбника ведмедя що символізує російські імперські амбіції. Російський ведмідь захотів поласувати українського меду, але отримав рішучий удар у відповідь.

   "Це метафора, що відображає історичні події, які випали на долю нашого покоління, — розповів автор муралу Володимир Манжос. — Логічне завершення історії, що розвивалась в попередніх двох роботах: перша була присвячена євромайдану, друга — початку війни на сході України. Ця робота — символ рішучості українців у боротьбі з ворогом та надія на нашу якнайшвидшу перемогу".

   Перший мурал з серії розташований в Індії, другий — по вулиці Стрілецькій, 4-6.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Російсько-українська війна".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):