Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Діяльність ОСНів під час російсько-української війни

Четвер, 01.09.2022 13:36   Джерело: сайт ITTA INFO. Фото з сайтів ОСН "КМ Русанівка" та Офіційний портал Києва

   Нещодавно в Києві відбувся круглий стіл в рамках проєкту "Дієва демократія на рівні територіальних громад Луганщини". Учасники обговорили такі питання: про розвиток самоорганізації населення в умовах воєнного стану в Україні, про волонтерство та допомогу ВПО, про співпрацю з добровольчим формуванням територіальної громади.

   Керівник ГО "Громадська ініціатива Луганщини" розповіла про підсумки реалізації проєкту та що вдалося зробити раніше в Луганській області до лютого 2022 року. Було проведено багато заходів для створення органів самоорганізації населення та регламентації інструментів місцевої демократії, налагодження роботи зі старостами.

   Керівники органів самоорганізації населення міста Києва поділилися досвідом роботи з початку бойових дій в лютому та по цей час. Наприклад, ОСН "Русанівка" налагодив співпрацю з волонтерами та з добровольчим формуванням територіальної громади. Зараз комітет направив звернення про надання русанівцям допомоги у кількості 300 продуктових наборів, з яких 150 для вимушених переселенців і 150 для інших мешканців мікрорайону.

Діяльність ОСНів під час російсько-української війни

   Керівник ОСН "Комітет мікрорайону "БЕРЕЗНЯКИ-ТЕЛЬБИН" поділився досвідом вирішення безпекових питань для мешканців (підготовка та облаштування укриттів, допомога маломобільним та малозабезпеченим, організація патрулювання на території комітету, забезпечення життєдіяльності та комунальних послуг тощо).

   Але робота органів самоорганізації зараз направлена також на вирішення різноманітних питань в рамках своїх повноважень: підготовка до опалювального сезону, контроль над нарахуванням мешканцям комунальних послуг за гаряче водопостачання, вирішення проблеми монополії між транспортуванням та придбанням комунальної послуги, робота громадського транспорту.

   Нагадуємо, що згідно з реєстром ОСН на офіційному порталі Києва станом на 01.02.2022 отримано дозволів Київради на створення 184 ОСН. Крім того, зараз в Києві сплеск створення нових ОСН: на останньому засіданні Київради на розгляд міських депутатів було запропоновано затвердити 14 ОСН, проте за результатами їхніх зауважень було надано дозволів на створення лише 7 ОСН.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "ОСН", "Російсько-українська війна" та "Березняки".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):