Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Дастін Гоффман

Понеділок, 08.08.2022 18:10   Джерело: сайт UAHistory

Дастін Гоффман    У Посольстві США в Україні є фотогалерея, де представлені портрети відомих науковців, дипломатів, музикантів, художників, інженерів, акторів українського походження: Ігор Сікорський, Девід Духовни, Боб Ділан і володар двох "Оскарів" Дастін Лі Гоффман.
   8 серпня 1937 р. у Гаррі та Лілліан (уродженої Голд) Гоффманів, у Лос-Анджелесі, (Каліфорнія, США) народився другий син Дастін Лі Гоффман, американський кіноактор українського походження.
   Його батько киянин, дід із Білої Церкви; рід матері євреї ашкеназі з Румунії. Більшовики на очах дітей розстріляли бабцю й діда, у таборі для в’язнів мама втратила руку. У 1920-х роках батьки емігрували з Києва до США. Мати – джазова піаністка, батько деякий час працював декоратором в кінокомпанії Columbia Pictures.
   Поряд із красунчиком – старшим братом Да́стін відчував себе "колекцією прищів". У сьомому класі він отримав першу роль. І хоч вона складалася з одного речення, підліток зумів бути вигнаним зі школи. Йому треба було сказати: "Бережи всіх нас Господь!". Дастін Гоффман перевиконав норму та вимовив: "Бережи всіх нас Господь, чорт забирай!"
   Він працював, відпрацьовував і продавцем іграшок, і асистентом психіатра. Гоффман навчався в консерваторії Лос-Анджелеса, Нью-Йоркській Акторській студії, школі драматичного мистецтва при театрі «Playhouse» в Пасадені; Дастін виступав на Бродвеї, на телебаченні. Тільки в 30 він опинився на великих екранах.
   Дастін Гоффман – володар нагород Оскар ("найкращий актор", фільми "Крамер проти Крамера", 1979, "Людина дощу", 1988); Номінація: "Випуск", 1967, "Опівнічний ковбой", 1969, "Lenny", 1974, "Тутсі", 1982, "Wag the Dog", 1997 роки. Також відзначений трьома нагородами BAFTA, двома Emmy, шістьма "Золотими глобусами" та багатьма іншими).
   Завжди на першому місці цього актора силу волі. У 74 роки Дастін Гоффман помітив непритомного бігуна і поспішив йому на допомогу. Він викликав парамедиків і залишався поряд із Семом Демпстером до приїзду бригади. Раніше у нас це було звичною справою, а зараз люди не бажають мати неприємностей із аліками-наріками, обходять усіх лежачих десятою дорогою. До речі, саме це стало причиною смерті Тарапуньки: він знепритомнів на вокзалі і ніхто не зважився підійти.
   У 75 Дастін Гоффман переніс операцію на ранній стадії онкозахворювання, після чого відчув себе здоровим.
   На жаль, у сім’ї Дастіна Гоффмана не прийнято було згадувати історію власної родини, тому актор не знав елементарних фактів. Так, під час "Російських ночей" у Голлівуді, фестивалю, проведення якого фінансувало Міністерство культури Росії, у квітні 1992 року Дастіну Гоффману та Джеку Пеленсу мали присвоїти звання народного артиста Російської Федерації за внесок у розвиток російської культури. Джек Пеленс демонстративно наголосив на своєму українському походженні при спробі вручити йому російську нагороду в Голлівуді й покинув зал.
   Під час нагородження Дастін Гоффман впевнено заявив, що його пращури з "російського міста Києва" та подякував російському народові за перемогу над нацистською Німеччиною, "без якої його бабуся стала б кавалком мила".
   І тільки після критики української діаспори в США актор виявив зацікавлення життям української еміграції в США. На початку 2016 року Гоффман став героєм телешоу "Знайди свої корені" на одному з телеканалів США. Шоу подало історії роду Гоффманів, знайшли предків актора. Дастін плакав, у нього була істерика, запис програми кілька разів зупиняли. Гоффман повторював: "Вони пройшли крізь це пекло заради мене, щоб я зараз був тут, щоб я був живий"


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Iсторія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):