Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Щотижнева інформація про забруднення атмосферного повітря у столиці

Четвер, 23.06.2022 11:54   Джерела: сайти Центральної геофізичної обсерваторії ім.Срезневського; SaveEcoBot

   За даними спостережень на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського з 13 по 18 червня 2022 року у повітрі Києва відмічено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій:
 - завислих речовин – у 1,0-1,1 рази на площі Перемоги, проспекті Перемоги (район метро Святошин), вулиці Каунаській;
 - оксиду вуглецю – у 1,0-1,3 рази на Деміївській площі, проспекті Перемоги, вулицях Семена Скляренка та Інженера Бородіна;
 - діоксиду азоту – у 4,0-6,5 рази на площах Деміївській та Перемоги, проспектах Перемоги та Оболонському, вулиці Каунаській, у 2,5-3,6 рази на бульварі Лесі Українки, у районі Гідропарку, вулицях Академіка Стражеска (перетин з бульваром Вацлава Гавела), Попудренка та Скляренка, за винятком проспекту Науки, 37 (в районі метеомайданчику), де перевищень не спостерігалось;
 - формальдегіду – у 3,0-3,9 рази на Деміївській площі, бульварі Лесі Українки, проспектах Перемоги та Оболонському, вулицях Академіка Стражеска та Скляренка, у 1,8-2,9 рази на площі Перемоги, у районі Гідропарку, проспекту Науки, вулицях Попудренка та Каунаській.

Щотижнева інформація про забруднення атмосферного повітря у столиці
Стаціонарний пост спостереження ПСЗ №4 на вулиці Інженера Бородіна у місцевості ДВРЗ

   Всього на 16-ти стаціонарних постах обсерваторії з 13 по 18 червня 2022 року було відібрано та проаналізовано 1380 проби атмосферного повітря. Загалом, порівняно з попереднім тижнем, дещо підвищився рівень забруднення діоксидом азоту, оксиду вуглецю та формальдегіду – знизився. Вміст інших домішок не змінився.


   За даними станції моніторингу стану атмосферного повітря, встановленої за адресою: Київ, Алматинська, 41А, індекс якості повітря у місцевості ДВРЗ - "Добрий".

Щотижнева інформація про забруднення атмосферного повітря у столиці

   Даний показник розраховано за формулою NowCast (US EPA) для головного забрудника повітря – дрібнодисперсного пилу фракції PM 2.5.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):