Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Помер український художник Анатолій Василенко

П'ятниця, 10.06.2022 08:22   Джерело: сайт Радіо Свобода

Художник Анатолій Василенко    На 84-му році життя помер відомий український графік, карикатурист Анатолій Василенко. Про смерть, яка настала 8 червня, повідомили колеги Василенка, з якими він співпрацював останніми роками.
   "Редакція часопису "Перець" з сумом сповіщає, що на 84-му році життя пішов у вічність патріарх графічного українського гумору та сатири, народний художник України Анатолій Петрович Василенко", – йдеться на Facebook-сторінці видання.
   Головна редакторка видання The Kyiv Independent Ольга Руденко у фейсбуці згадує: "Анатолій Петрович був легендою. Всі знали, що йому близько 80-ти років, що він малював для "Перцю" і ілюстрував "Тореадори з Васюківки", і що він не користується комп’ютером, інтернетом чи смартфоном... У Анатолія Петровича були принципи. Карикатури не мали принижувати. Наприклад, людей не можна було зображувати, як тварин".
   Анатолій Василенко у 1960-х роках почав співпрацювати з українським сатирично-гумористичним ілюстрованим журналом "Перець". Був головним художником журналу для дітей "Перченя". Співпрацював з журналами "Барвінок", "Малятко", "Ранок" та іншими. Його перу належать ілюстрації до популярної дитячої книжки Всеволода Нестайка "Тореадори з Васюківки". Загалом Анатолій Василенко проілюстрував близько трьохсот книжок для дітей та дорослих.



   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):