Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Білоруський топонімічний кластер біля ДВРЗ

Вівторок, 26.04.2022 08:34   Джерело: сторінка БЕЛСАТ

   У позаминулому місяці Департамент суспільних комунікацій Київської міської держадміністрації повідомив рішення Комісії з питань найменувань про перейменування в Києві п’яти скверів та чотирьох вулиць. Усі пропозиції пройшли громадське обговорення.

   Дві з них стосуються житлових масивів Березняки та ДВРЗ. Так, сквер ім. В. Леніна на Березняках буде перейменовано на сквер ім. Павла Тичини, а сквер під назвою "Стародарницький-1" на перетині вулиць Гродненської та Алматинської буде названо на честь Кастуся Калиновського.

   Рекомендації комісії будуть передані до Київської міської ради. Остаточне рішення про перейменування ухвалюватимуть депутати Київської міської ради.

Білоруський топонімічний кластер біля ДВРЗ

   Кастусь Калиновський — білоруський національний герой, борець за свободу та незалежність Білорусі від Російської імперії.

   Ініціатор перейменування скверу "Стародарницький-1" - білоруська діаспора у Києві - аргументує свою пропозицію тим, що сквер розташований на вулиці Гродненській. І саме Гродненщина є історичною батьківщиною Кастуся Калиновського. Крім того, поруч розташована вулиця Двінська, названа на честь однієї з головних білоруських річок.

   "Розташування скверу Калиновського безпосередньо на вулиці Гродненській та у безпосередній близькості до вулиці Двінської дозволить створити новий білоруський культурний кластер у Києві", — пояснюють ініціатори.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Iсторія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):