Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Війна за нову цивілізацію

Неділя, 27.02.2022 08:40   Текст - блог Сергія Дацюка; ілюстративне фото - з відкритих джерел

   Те, що відбувається зараз в Україні, вже ніяке не вторгнення, а повноцінна тотальна війна на знищення України. У Росії це називають військовою спецоперацією. Навряд чи правильно це буде назвати навіть російсько-білорусько-українською війною. Насправді – це Четверта світова війна, бо в тому чи іншому вигляді у ній бере участь цілий світ.

   З боку України це не просто Патріотична війна або війна патріотів: державних патріотів, націонал-патріотів, культурних патріотів (особливо в сутичках з переодягненими ворожими диверсантами), патріотів міст, сіл, районів, а також патріотів українського самовизначення. З боку України це війна за шанс на нову цивілізацію людства.

   Причина війни Росії та Білорусії з Україною – сформований за результатами поразки СРСР у Третій світовій (Холодній) війні параноїдально-ресентиментальний психоз Путіна, індукований масами підданих Росії через інфодемічні російські ЗМІ аж до рівня створення параноїдальної реальності, яка повністю відірвана від дійсності і супроводжується антизахідним ресентиментом, світозлобою та світоагресією.

Війна за нову цивілізацію

   Росія відмовилася від мислення і конструктивної цивілізаційної діяльності та втратила більшість ознак цивілізації, а маси російських підданих перетворені на отупівших озлоблених рабів, які нездатні ані усвідомити свої цивілізаційні проблеми, ані вирішити їх шляхом фундаментальних змін.

   "Русский мир" став не лише знущальним світовим посміховиськом, але і світовою небезпекою. Росія становить реальну загрозу усьому світові і сама для себе, тому вона має бути жорстко ізольована від світу та маргіналізована до моменту цивілізаційного самогубства або фундаментального перетворення, якщо знайде в собі такі можливості. Сумно спостерігати за загибеллю суперечливої, проблемної, але в якісь історичні періоди великої цивілізації.

   Україна, яка сотні років назад розпочала історико-цивілізіційний проект "Русь", змушена закрити цей проект на території Росії як вироджений і безперспективний. Україна це робить не лише по праву сили, долаючи світозлобу Росії опором у війні, а і по праву наявності мислення та цивілізаційної рефлексії. Хай почнеться нова цивілізація, наші жертви хай стануть її засновком.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Російсько-українська війна".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):