Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

У столиці відбудеться вечір пам’яті письменника Бориса Штерна

Понеділок, 14.02.2022 19:44   Джерело: сайт Вечірній Київ

   14 лютого 2022 року Борису Штерну могло б виповнитися 75 років. Проте, він прожив тільки 51 рік, залишивши після себе цікаву літературну спадщину. У 1994 році киянина Бориса Штерна було визнано найкращим фантастом Європи (до нього цієї честі у Східній Європі були удостоєні лише брати Стругацькі та Станіслав Лем).

   "Майстер короткого оповідання, творець химерних світів та образів, Письменник саме з Великої літери, гуморист від природи, людина широкої душі", — так кажуть про письменника організатори вечора і запрошують послухати спогади та історії з життя письменника, якими поділяться його друзі, колеги та члени сім’ї.

У столиці відбудеться вечір пам’яті письменника Бориса Штерна

   Борис Штерн народився 14 лютого 1947 року у Києві. Працював у Сургуті та Нижньовартовську, після чого переїхав до Одеси, де прожив 17 років. Закінчив філологічний факультет Одеського Державного Університету.

   У 1971 році надіслав свою першу повість Борису Стругацькому і отримав від нього схвальний відгук. Перше оповідання (гумореска "Психоз") було опубліковане у 1975 році. Твори маловідомого автора привернули увагу Бориса Хазанова і Штерн починає співробітництво з журналом "Хімія та життя". З 1976 року і до кінця 1980-х він надрукував кілька науково-фантастичних оповідань: "Фокусники" (1976), "Дім" (1980), "Чия планета?" (1980) та інші.

   З початку 1990-х років Борис Штерн починає більше друкуватися. Розширюється його жанровий діапазон — він звертається до казок, сатири, соціальної та реалістичної прози. Одним з найвідоміших творів того часу є повість "Записки динозавра", а також продовження циклу оповідань про пригоди інспектора Бел Амора.

   Виходять збірки Бориса Штерна "Хто там?", "Риба кохання" та інші. Видається роман "Ефіоп", який отримує премію Бориса Стругацького "Бронзовая Улитка". Однак у листопаді 1998 року він несподівано помер. Останній роман про інспектора Бел Амора "Вперед, конюшня!" вийшов вже після смерті автора.

   Коли: 15 лютого о 19:00. Де: Музей Шолом-Алейхема, вулиця Велика Васильківська, 5А. Вартість: вхідний квиток — 60 гривень.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Київські музеї" та "Бібліотека".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):