Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Про перейменування вулиці Єрмака у вулицю сера Вінстона Черчилля

Неділя, 30.01.2022 10:49   Джерело: розділ Електронні петиції сайту Київської міської ради

   26 січня 2022 року на сайті Київської міської ради зареєстровано петицію наступного змісту:

   Вулиця в Оболонському районі, яка пролягає від проспекту Степана Бандери через вулицю Куренівську, названа на честь Єрмака Тимофійовича – донського отамана, який в XVI сторіччі завоював західну Сибір та включив землі сибірських народів до Московської держави. Єрмак, який став уособленням завойовницької, імперської політики Росії, є частиною історії нашого ворога і не має жодного відношення до України. На його честь не має називатися жодна з вулиць нашої столиці. Адже назви вулиць будь-якого міста формують парадигму культурного простору, в якому це місто перебуває.

   На тлі зростаючої загрози повномасштабного військового вторгнення Російської Федерації в Україну особливо важливою є підтримка і посилення дипломатичних зв’язків зі стратегічними партнерами. Велика Британія є нашим надійним другом і партнером, і британці не словом, а ділом довели, що підтримають нас у нашій біді. Одним з жестів дружності і вдячності може бути перейменування однієї з вулиць Києва на честь сера Вінстона Черчилля - британського державного діяча XX століття, який у 1940—1945 та 1951—1955 роках був прем'єр-міністром Великої Британії і запам‘ятався всьому світу як борець проти кровожерних диктатур.

Про перейменування вулиці Єрмака у вулицю сера Вінстона Черчилля

   Сер Вінстон Черчилль згідно з опитуванням "100 найвизначніших британців" посідає перше місце серед найвидатніших британців, його шанують в Великій Британії та поважають по всій Європі, де його розглядають як звитяжного лідера часів війни, що відіграв важливу роль у захисті європейської демократії проти поширення нацизму і комунізму. Врешті-решт, сер Вінстон був Нобелівським лауреатом з літератури. Його промови, його вислови, що передавали його незламний дух і жагу перемоги, зробили його легендою.

   Ми вважаємо, що увіковічення сера Вінстона Черчилля в назві однієї з вулиць столиці України є проявом поваги не тільки до шановної постаті прем’єр-міністра Великої Британії, не тільки згадкою про перебування Черчилля в українській Ялті, але й додатковим підтвердженням союзництва та дружніх відносин з Великою Британією. Також, перейменування саме вулиці Єрмака у вулицю сера Вінстона Черчилля символізуватиме культурне дистанціювання від імперської, загарбницької політики Російської Федерації та проєвропейський і прозахідний курс України.

   З огляду на вищезазначене, відповідно до п. 1 ст. 37 Закону України "Про місцеве самоврядування", п. 1 ч. 1 ст. 3 Закону України "Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій", Порядку найменування об'єктів міського підпорядкування, присвоєння юридичним особам та об'єктам міського підпорядкування імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій у місті Києві, затвердженого рішенням Київської міської ради від 13.11.2013 №432/9920, просимо перейменувати вулицю Єрмака у вулицю сера Вінстона Черчилля.

   Додатково пропонуємо депутатам Київської міської ради і голові Київської міської державної адміністрації, міському голові Києва розглянути питання про встановлення на вулиці Черчилля пам‘ятника цьому видатному діячеві.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Запит до влади" та "Російсько-українська війна".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):