Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Депутат клопоче про ремонт фасадів історичних будинків ДВРЗ

Середа, 12.01.2022 20:04   

   У депутському зверненні Ярослава Федоренка до голів Київської міської та Дніпровської районної державних адміністрацій йдеться про необхідність термінового проведення капітального ремонту фасадів будинків №№ 97/1, 99/2 та 103/1 по вулиці Алматинській у місцевості ДВРЗ. Мешканці звертають увагу, що штукатурний шар фасадів потребує ремонту та відновлення, стіни мають тріщини, руйнуються несучі стіни та колони будинку. Зазначені факти підтверджені відповідним актом КП "Київжитлоспецексплуатація".

   Депутат зазначає, що вулиця Алматинська зі своєю архітектурою є візитівкою мікрорайону ДВРЗ. Побудовані у 1950-ті роки різнокольорові будинки по Алматинській з ліпниною, баштами та іншими оригінальними конструкціями на сьогоднішній день нерідко є декорацією до українських та зарубіжних ретро-фільмів.

   На попередні депутатські звернення щодо капітального ремонту фасадів цих будинків отримані відповіді з пропозицією мешканцям даних будинків прийняти участь у Міській програмі співфінансування, але, на жаль, у цих будинках дуже маленька кількість квартир (в одному будинку 39, у двох інших - по 18 квартир). Для мешканців нереально зібрати таку суму, між тим будинки фактично розвалюються і несуть загрозу мешканцям будинків та перехожим.

   Враховуючи викладене, Ярослав Федоренко просить розглянути зазначене звернення та посприяти у збереженні архітектури та ремонту фасадів будинків 97/1, 99/2 та 103/1 по вулиці Алматинській Дніпровського району міста Києва задля безпеки мешканців будинків та перехожих мікрорайону ДВРЗ.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Місцеві депутати" та "Будівлі ДВРЗ".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):