Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

У Києві вшанували загиблих у авіакатастрофі в Ірані два роки тому

Неділя, 09.01.2022 11:10   Джерело: сайт Радіо Свобода. Скорочено

   У столичному парку "Вербовий гай" на Дніпровській набережній вшанували пам'ять загиблих два роки тому в Тегерані пасажирів та членів екіпажу рейсу PS752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ). Участь в заходах взяли рідні та члени сімей загиблих членів екіпажу та пасажирів рейсу PS752, представники авіакомпанії МАУ, співробітники міністерств і відомств, закордонних представництв, посольства та консульства держав, чиї громадяни стали жертвами трагічної загибелі цього рейсу.

   8 січня 2022 року ‒ друга річниця, як у небі над Іраном був збитий літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України". Він виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран – Київ. На борту перебували громадяни шести країн – Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Усі 176 осіб загинули, серед них – 11 українців (9 членів екіпажу і 2 пасажири)

   Іранська влада тоді після кількох днів заперечень визнала, що український літак був помилково збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони. Два роки по тому Іран послідовно ігнорує запити про правову допомогу і не долучився до перемовин із Україною, Канадою, Швецією та Сполученим Королівством, зазначають в МЗС України.

   Торік до річниці загибелі рейсу був встановлений сірий гранітний камінь під назвою рейсу на території цього парку. Цього року навколо нього облаштували сквер та висадили символічно 176 дерев.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Березняки".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):