До змісту
Вітчизняну гастро-книгу номінували на престижну премію
Книга "Україна. Їжа та історія" потрапила у дві номінації міжнародної премії Gourmand Awards - "Історія кулінарії" та "Східна Європа". Gourmand Awards – премія, що обирає найкращі книги про культуру споживання їжі та напоїв у всьому світі. Започаткована у 1995. Фахівці зазначають, що шанс потрапити до номінацій Gourmand Awards та отримати нагороду складає всього 1%.
"Україна. Їжа та історія" (UKRAINE. Food & History) видана Українським інститутом у співпраці з проєктом "Їжакультура". Мета – представити українську кухню як культурне надбання і частину нематеріальної спадщини України. Автори видання переконані: Україні є що запропонувати світові. Між кухнями України та її сусідів – країн Центральної і Східної Європи є багато спільного. Та є й те, що формує неповторний образ української кухні, – зазначають в Українському інституті.
У книзі читачі знайдуть: минуле й сьогодення української кухні; гастрономічні особливості залежно від регіонів; актуальні й сучасні кулінарні традиції України; прості рецепти страв; локальні продукти; українські страви-візитівки; техніки обробки та збереження продуктів; особливості представлення української кухні – вигляд страви, посуд, атмосфера, декорування столу.
Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Бібліотека" та "Кулінарні рецепти".