Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Вітчизняну гастро-книгу номінували на престижну премію

Четвер, 06.01.2022 19:56   Джерело: сайт trends.24tv

   Книга "Україна. Їжа та історія" потрапила у дві номінації міжнародної премії Gourmand Awards - "Історія кулінарії" та "Східна Європа". Gourmand Awards – премія, що обирає найкращі книги про культуру споживання їжі та напоїв у всьому світі. Започаткована у 1995. Фахівці зазначають, що шанс потрапити до номінацій Gourmand Awards та отримати нагороду складає всього 1%.



   "Україна. Їжа та історія" (UKRAINE. Food & History) видана Українським інститутом у співпраці з проєктом "Їжакультура". Мета – представити українську кухню як культурне надбання і частину нематеріальної спадщини України. Автори видання переконані: Україні є що запропонувати світові. Між кухнями України та її сусідів – країн Центральної і Східної Європи є багато спільного. Та є й те, що формує неповторний образ української кухні, – зазначають в Українському інституті.

   У книзі читачі знайдуть: минуле й сьогодення української кухні; гастрономічні особливості залежно від регіонів; актуальні й сучасні кулінарні традиції України; прості рецепти страв; локальні продукти; українські страви-візитівки; техніки обробки та збереження продуктів; особливості представлення української кухні – вигляд страви, посуд, атмосфера, декорування столу.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Бібліотека" та "Кулінарні рецепти".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):