Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Закінчення навігації на річці Дніпрі

Вівторок, 04.01.2022 20:34    Джерело: сайт журналу "Ukraine Rail Monitoring"

   Морська адміністрація оголосила про закінчення навігації на річці Дніпрі. За повідомленнями адміністрації, Київський, Канівський, Кременчуцький та Середньодніпровський судноплавні шлюзи закриті з 1 січня до 31 березня. Запорізький та Каховський шлюзи закриють з 16 січня до 31 березня. Термін перерви у навігації можуть скоротити, якщо планові профілактичні та ремонтні роботи завершать достроково. Водночас напередодні стало відомо, що держава виділить на утримання шлюзів Дніпровського каскаду понад 700 млн. грн. у 2022 році.

Закінчення навігації на річці Дніпрі

   Нагадаємо, 1 січня 2022 року набув чинності Закон України "Про внутрішній водний транспорт". Документ було ухвалено Верховною Радою 3 грудня 2020 року. У МІУ зазначили, що серед головних нововведень закону: встановлено єдину термінологічну базу в галузі; консолідовано норми у різних законодавчих документах; створено умови для залучення приватних інвестицій; встановлено необхідність ухвалення Стратегії розвитку внутрішнього водного транспорту України.

   Відповідно до закону, держава зобов’язана розвивати й забезпечувати належне функціонування стратегічної інфраструктури, а саме: судноплавних шлюзів, засобів навігаційного обладнання, річкової інформаційної служби, обслуговування фарватеру.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Транспорт".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):