Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Чи варто міняти літні шини на зимові?

Неділя, 31.10.2021 19:40   Джерело: сторінка Баба і кіт. Автор: Рауль Чилачава

   Друзі, найближчим часом різноманітні шахраї та офіційна влада почнуть закликати вас змінити літню гуму на зимову. Жадібні виробники гуми, псевдоінженери, продажні журналісти і блогери з усіх щілин будуть вмовляти вас заплатити космічні гроші за абсолютно непотрібний і навіть небезпечний продукт. Не піддавайтеся і не ставайте рабами світового гумо-закулісся. Зимова гума – фейк.

   Ось кілька фактів, про які замовчує сучасна наука та виробники.

   В СРСР не було зимової гуми, але це не заважало великому народу протистояти американцям аж до розвалу СРСР.

   Зимову гуму придумала фінська компанія Nokian в 1934 році, але до цих пір не продає їх на внутрішньому ринку. Вас це не бентежить?

   Склад зимової гуми невідомий і до кінця не вивчений. Гумова мафія продає нам якусь незрозумілу суміш. На зимовій гумі розбиваються і гинуть ще більше, ніж на літній. Зимова гума не дає 100% гарантії від ДТП. Тоді навіщо нас заганяють на шиномонтаж?

   Взимку можна використовувати максимум всесезонку і то тільки після обговорення з вашим особистим шиномонтажником. Одного разу мій дідусь вилетів на жигулях у лоб вантажівці, але завдяки літній гумі не втримався на траєкторії і злетів у кювет. Друга удача – він не був пристебнутий і вилетів через лобове скло в стіг сіна. У підсумку, у діда ні подряпини! Думайте!

   Ще 70 років тому вони говорили, що достатньо двох зимових шин, позавчора, що потрібно чотири, вчора радили чотири з шипами, а завтра змусять купувати відразу шість! Не будьте покірною біомасою!

   Всі мої друзі гонщики використовують взимку виключно літню десятирічну лису гуму, і ніхто жодного разу не потрапляв в аварію, а деякі навіть перемагали в престижних змаганнях.

Чи варто міняти літні шини на зимові?

   У мого приятеля є знайомий власник шиномонтажу, він змінює зимову гуму клієнтам, але сам їздить виключно на сліках і категорично проти зимової гуми.

   Останнім часом розумні люди задають важливе питання: навіщо потрібно було вигадувати зимову гуму, якщо можна було відразу змінити клімат?

   У Конституції нічого не написано про обов'язкове використання зимової гуми.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Гумор".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):